torstai 29. syyskuuta 2016

Asiaa Trumpista ja Clintonista

Olin eräänä kauniina päivänä vatuloimassa lukion käytävällä. Historianopettajani(Kunnioitettu olkoon hän) käveli vastaan. Fanitan opettajaani suuresti koska meitä yhdistää intohimo historiaan ja politiikkaan. Yleensä olemme samaa mieltä asioista, mutta nyt järkytyin suuresti kun näin hänen päällään Hillary Clintonin kannatuspaidan.

Joten en voinut enää lykätä tätä aihetta. Olisi suoraan sanottuna säälittävää ja häpeällistä sivuta aihe, joka niin kovin vaikuttaa myös meidän elämäämme.

Lätäkön toisella puolella on menossa presidentinvaalit. USA:ssa presidentillä on enemmän valtaa kuin Suomessa, joten valinnan seuraukset koskevat myös meitä suomalaisia tavan mettäläisiä, valitettavasti.

Vas.Trump ja oik. Clinton
Kuva napattu Googlesta vapaan käytön hakuehdoilla


Aloitan monen suomalaisen suosikista, Yhdysvaltain entisestä ulkoministeristä Hillary Clintonista. Hillary on entisen presidentin Bill Clintonin puoliso. Hän on demokraattipuolueen presidenttiehdokas.

Kuva napattu Googlesta vapaan käytön hakuehdoilla

Hillaryn tukena ovat muun muassa Barack Obama sekä simpsonit.



Sitähän sopii kovasti miettiä että millaista symboliikkaa kyseinen pätkä tarjosi...

Sitten vuorostaan Donald Trump.

Kuva jälleen Googlesta vapaan käytön haulla.
Donald on luonnollisestikin yhdysvaltalainen ja on myös yritysjohtaja. Yrityksensä on menestynyt ja Trump onkin miljonääri. Hän on rebublikaanien presidenttiehdokas.

Nyt on äärimmäisen hienot ja kattavat esittelyt tehty. Siirryn siis hieman vertailemaan näitä kahta, ja tuon omaa mielipidettäni hieman esiin.

Katselin eilen(26.07) ensimmäistä vaaliväittelyä. Se on nähtävissä Yle Areenassa surkeiden tekstitysten kera. En suosittele. Teki mieleni sammuttaa ohjelma heti viiden minuutin jälkeen. Pakottauduin kuitenkin katsomaan sen loppuun asti.

Sain itse sellaisen käsityksen että Hillary ja juontaja Lester Holt olivat liittoutuneet Donaldia vastaan, Lester toi koko ajan esille Donaldin tekemiä virheitä ja minusta tuntui että Trump joutui olemaan puolustuskannalla koko ajan, jolloin Hillary pystyi keskittymään politiikkaan. Se oli mielestäni hyvin ilkeää sillä tiedän että Hillarylla on myös hyvin vivahdeikas menneisyys.

Hillary on omaan silmääni pesunkestävä poliitikko joka selkeästi jatkaa Obaman linjaa vahvalla ja kenties jopa omahyväisellä asenteella. Mikäs sen parempi USA:lle...

Kun taas Trump.. on hieman erilainen persoona. Donaldia on suuresti kritisoitu muun muassa muurin rakentamisesta Meksikon ja US:n rajalle. Tarkoituksena on vähentää rikollisuutta rajalla. Eihän toki sellainen muuri estä esim. huumediilereitä, mutta toisaalta se saattaa huomattavasti vähentää niitä. Eikä tämäkään ole alunperin Trumpin idea. Idea lähti George W.Bushilta. Poikkeuksellisesti jätän linkkaamatta uutista, mutta se on kuitenkin löydettävissä google-haulla.

Trump kannattaa myös Usan omavaraisuuden lisäämistä, mutta mikä tärkeintä. Hän haluaa Usan pysyvän väleissä Venäjän kanssa, eikä pidä korruptoituneesta johdosta mikä USA:lla on. Eikä Trump ole kovin Nato-myönteinen. Tämä on asia joka ratkaisi oman valintani, jos sellainen täytyisi tehdä.

Trump on äärimmäisen rohkea poliitikko, mutta toisaalta ehkä se peittyy hänen "hulluuteensa". Hän on myös viekas ja toisaalta äärimmäisen nero.

Mutta nyt päästään asiaan mikä mietityttää monia jotka näkevät saman kuin Trump. USA:n johto on korruptoitunut. Se koko järjestelmä on niin korruptoitunut että Trump voisi olla vaaraksi Yhdysvaltojen talouden kasvulle. Koska siinä vaiheessa kun talous rupeaa olemaan riippuvainen aseteollisuudesta, niin sota olisi ihanteellinen tapa rikastua entisestään. Varsinkin USA:lle.

Olen sanonut tämän ennenkin, USA on turvassa meren takana, joten sota olisi sille itselleen turvallinen tapa saada rahaa. Venäjä on ollut tällä vuosituhannella todellakin rauhaa ylläpitävä valtio. Voisin väittää, että lähes kaikki asiat joita meidän valtamedia väittää Venäjän tehneen on joko valhetta tai väritelty kostotoimenpide USA:lle. Venäjä ei tarvitse sotaa, eikä halua sitä. Koska se myös tietää ettei selviäisi siitä.

Putin on tällä hetkellä ainut taho, joka on estänyt maailmansodan alkamisen ja toisaalta kantaa länsimaiden paheksuntaa. Trump olisi mies joka veisi Amerikan oikeasti parempaan suuntaan.

Mutta USA:n järjestelmä ei ole tehty Trumpia varten. Se mitä ei tarvita, poistetaan silmistä ja mielestä. Riippumattomien tahojen äänestyksissä Yhdysvaltalaiset ovat äänestäneet Trumpin hyväksi 60%. Tosin tässä vaiheessa täytyy sanoa että en tiedä mistä tieto on peräisin. Olen kuullut sen jossain, mutta en epäile sen paikkaansapitävyyttä. Sillä USA:n media toimii kuten Suomessakin, asiat kerrotaan miten ne kannattaa kertoa. Ja suurinosa mediasta on Hillaryn puolella ihan siitä syystä että USA:n valtiojärjestelmä toimii Hillaryn tavalla.

Niin hienoa kuin olisikin saada Trump presidentiksi ja lisäämään rauhaa maailmanpoliittisesti, se on vain kaunis päiväuni. Hillary valitaan presidentiksi joko äänestystä manipuloimalla taikka ampumalla Trump. Lievempi versio olisi vain keksiä tekosyy ja vangita Donald-ystävämme. Koska niin USA:n järjestelmä toimii. Eikä se siitä mihinkään muutu ennen kuin kansa ottaa ohjat haltuunsa. Putin on jo vanha mies...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti