torstai 20. lokakuuta 2016

Suomalaisuus ja uhkakuvat

Lyhyt ja ytimekäs otsikko, joka kuvastaa sitä mitä aion kirjoittaa. Mitä on suomalaisuus? Mitä on olla suomalainen? Mikä erottaa suomalaiset muista? Enkä puhu nyt siitä virallisesta määritelmästä, vaan siitä mitä suomalaisuus identiteettinä tarkoittaa. Tämä kirjoitus on siis omaa tulkintaani, sisältää stereotypiaa, yleistyksiä ja nationalistisia piirteitä.

Avainsanoja suomalaisuuteen ja kansallisylpeyteemme:

Mieleeni tulee ensiksi sellaisia sanoja kuin sauna, avanto, metsät, talvi-ja jatkosotaan liittyvät termit( sisu, Molotovin coctail, motit, "talvisodan henki"), jurous, epäsosiaalisuus, kylmänsieto.. 

Listaa voisi jatkaa, mutta nuo nyt tulivat ensimmäisenä mieleen näin monen sukupolven suomalaiselle.



Suomi on nuori valtio ja ehkä siitä syystä suuri osa kansallisylpeydestämme perustuu toisen maailmansodan aikana sodituille talvi- ja jatkosodalle. Vaikka toki suomalaisuuteen kuuluu myös aika ennen itsenäisyyttä, mutta on tosiasia että suomalaisuus tietoisesti heräsi vasta noina aikoina.

Tähän väliin täytyy mainita suomalaiset suurmiehet:

Johan Ludvig Runeberg

Elias Lönnrot

Juhan Vilhelm Snellman

Zacharias Topelius

Nämä kaikki neljä esiintyvät suurena osana 7.luokan historiassa joten ei heistä sen enempää. Mutta heidät pitää aina mainita kun puhutaan suomalaisuudesta.

Tosin täytynee mainita Runebergin teos Vänrikki Stoolin tarinat. Se on hyvä tuoda esille blogipostauksessa jossa on kyse suomalaisuudesta. Koska Sven Dufva kuvastaa suomalaista stereotypiaa. Hieman yksinkertainen, mutta äärimmäisen sisukas ja isänmaallinen.

Ei pienelle ja pippuriselle kansalle ole parempaa kansanmielisyyden nostatusaihetta kuin sota joka voitettiin suurta naapuria vastaan.





Suomalaisilla elää vahva kansanmielisyys, jopa ainutlaatuisen vahva. Oli vaikuttavaa miten vasta 1918 loppuneen sisällissodan jälkeen jo vuonna 1939 Suomi oli yhtenäisesti taistelemassa venäläisiä vastaan, jotka olivat kuitenkin tukeneet punaisia sisällissodassa. Suomen yhtenäisyys ja toimiva yhteistyö oli ehdottomasti yksi syistä minkä takia Suomi sai jatkosodassa vallattua alueitaan takaisin.

Me suomalaiset olemme ylpeitä maastamme ja syystä. Historiamme on osoittanut että suomalaisilla on jokin syvempi tarve olla itsenäisiä ja omavaraisia. En osaa sitä oikein sanoin kuvailla. Mutta jotenkin suomalaisissa on jäljellä vielä jotain alkukantaista. Kenties veressämme virtaava neandertalilaisuus on osaaltaan vaikuttanut siihen.

Ujo, melankolinen, sitkeä, mutta kuitenkin lämmin kansa jos tarpeeksi syvälle pääsee.

Mutta nyt suomalaisuutemme on uhattuna!

Sainko tuon kuulostamaan tarpeeksi dramaattiselta vaiko vain kliseiseltä?

Mutta joka tapauksessa. Tarkoitan tällä turvapaikanhakijoiden aaltoa. Koska ihan sama onko lukija "suvakki" vaiko "rasisti", mutta meillä ON ongelma. Asioista pitää puhua niiden oikeilla nimillä, joten niin aion minäkin.

Täytyy ensin hieman valoittaa taustoja. Että minkä takia meillä on turvapaikanhakijoita?

Noh, syy on simppeli. Syy on nimittäin USA. Ihan oikeasti on. USA on ISIS:in ja Al-Qaidan takana. Terroristijärjestöt itsessään ovat jo yksi syy minkä takia nämä ihmiset tulevat Suomeen hakemaan turvapaikkaa. Toinen syy on USA:n toimet Lähi-Idässä. US on tarkoituksellisesti mennyt härkkimään laillisia hallituksia Afganistanissa ja Syyriassa. Se on aseistanut laillista hallitusta vastaan kapinoitsevia jotka ovat kääntyneet kaikki ISIS:iin. US on murhannut laittomasti ainakin kaksi johtajaa, Osama Bin Ladenin ja Muammar Gaddafin.

"Jos Libyan vakautta horjutetaan, Välimeren alueen epävakaus romahduttaa koko maailmanrauhan. Jos al-Qaida pääsee Libyaan, seuraukset ovat katastrofaaliset. Jos meidät syrjäytetään ja Libyan vakautta horjutetaan, miljoonat mustat afrikkalaiset lähtevät liikkeelle. He hukuttavat Italian ja Ranskan. Koko Euroopasta tulee musta."
(Gaddafi 09.03.2011)

Gaddafin sanat ovat äärimmäisen surulliset siinä mielessä että kukaan ei kuunnellut. Juuri näin kävi. Libyan vakaus horjutettiin, kiitos Valkoinen Talo.

Yhä edelleen USA riehuu Lähi-Idässä ja Suomi hurraa taustalla. En oikeastaan tiedä syytä sille miksi länsimaat ovat näin sokeita näkemään mitä jenkit tekevät.

Tämä on suoraan verrattavissa koulukiusaamiseen. USA on se kiusaaja, mutta se pyörii piireissä joten kukaan ei valita. Suomi on hiljainen hyväksyjä, joka kuitenkin lohduttaa välillä kiusattua Lähi-Itää. Mutta yleensä se kannustaa Yhdysvaltoja vierestä kun näkee kuinka suuri kaveri hakkaa pienempiä. Sitten saapuu Venäjä joka asettautuu puolustamaan näitä pikkumaita. Mutta Venäjä ei ole piireissä vaan USA haukkuu tämän ja Suomi olisi innolla mukana mutta hieman epäröi koska asuu naapurissa.


Kuulostaako kovin reilulta?


Miettikääpä Suomen sisällissotaa. Kuinka monta ihmistä lähti Suomen sisällissotaa pakoon?

Eipä kovinkaan moni. Ainakaan mistään ei löydy dokumenttia aiheesta. Suomesta lähti kyllä lapsia muun muassa Ruotsiin toisen maailmansodan aikana. Huom. Lapsia. Ei miehiä, naisia ja vähän lapsia, kuten Lähi-Idästä nyt tulee.

Toki Suomea ja esimerkiksi Syyriaa ei voida verrata siinä mielessä että Syyrian sota on kestänyt nyt ainakin viisi vuotta kun taas Suomen sota kesti melkein viisi kuukautta. Siinä on iso ero, mutta se ei kerro sitä tosiasiaa että miksi Syyriasta tulee lasten lisäksi miehiä ja naisia, joilla ei ole edes lapsia.

Että jos tavallinen kansa lähtee Syyriasta pakoon, niin ketkä siellä sitten edes taistelee?

Se nyt ei kuulu enää aiheeseen joten ei siitä sen enempää.

Mutta tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa että turvapaikanhakijoita on jo. On oikein ja hienoa että Suomi auttaa hädäntarvitsijaa. Varsinkin kun Suomi oli hiljaisena hyväksyjänä sallimassa siviilien häätämisen muun muassa Syyriasta.

Mutta kun. Näiden turvapaikanhakijoiden joukossa on ISIS-taistelijoita, jihadisteja.. Lisäksi kulttuurierot ovat niin suuret, että on suorastaan julmaa pyytää näitä ihmisiä sopeutumaan tänne. Toki lapsille se on helppoa. Mutta entä nämä aikuiset sitten. Varsinkaan kun suurinosa ihmisistä eivät ole tulleet tänne suoraan vapaaehtoisesti. Vaan koska muuta vaihtoehtoa ei ole.

Nämä turvapaikanhakijat ovat tarkoitus opettaa tavoille ja antaa Suomen kansalaisuus. Vaihtoehtona ei edes ole että sota loppuisi ja nämä ihmiset pääsisivät takaisin kotimaahansa rakentamaan kotejaan uusiksi.

Kestävää ratkaisua pakolaisiin ei ole. Niin kauan kuin maailma hyväksyy Yhdysvaltojen teot, Eurooppa tulvii syyrialaisia ja muita pakolaisia. 

Ja niin kauan kuin pakolaisia tulee, terrorismin uhka on oikeasti olemassa myös täällä. Koska mikään ei estä heitä valehtelemasta, koska virallisia dokumentteja ei ole,

Saan nyt varmasti rasistin maineen, mutta Globalisaatio tulee tappamaan suomalaisuuden. Ja siitä seuraavassa tekstissä lisää...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti