lauantai 17. syyskuuta 2016

USA:n maailmanvalloitus(ko)?

Katselin tässä taas World Orderia. Siitä dokumentista on tulossa minulle pakkomielle. Huomioni kiinnittyi tällä kertaa ystäväämme USA:aan tuolla ison lätäkön toisella puolella.

Jos rehellisiä ollaan, USA on jo täällä.

Kuva napattu pixabaysta


"Maailman sotilasliitoista Naton käyttöön on alistettu suuri osa USA:n taktisista lentokonepommeista ja osa Britannian sukellusveneohjuksista. USA on osoittanut viiden eurooppalaisen Nato-maan ilmavoimien käyttöön 150-250 lentopommia. Maat ovat Saksa, Hollanti, Belgia, Italia ja Turkki. USA:n Euroopan-ilmavoimat (USAFE) toimii Naton jäsenmaissa. Naton toimialue on globaali."

"Naton jäsenvaltioilla USA:lla, Britannialla ja Ranskalla arvioidaan olevan käytössä yli 9 000 ydintaistelukärkeä, noin 60 prosenttia maailman ydinase-arsenaalista. Natolla on 60:stä 200:een ydinasetta ilmavoimien tukikohdissa Euroopassa. Kolme Nato-valtiota ovat luovuttaneet osan ydinaseistaan Natolle käytettäväksi mahdollisessa sodassa. Ranskalla on itsenäinen ydinasepolitiikka ja siis "omat" ydinaseet."

Lähde: Rauhanliitto.fi(*CLICK*)

Tajusitteko juuri mitä luitte? Siis Nato(Pohjois-Atlantin liitto) on sotilasliitto. Sillä on jäsenmaita Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Mutta, sen toimialue on globaali. Sillä on ydinkärkiä tunnetusti Yhdysvalloissa, mutta myös joissain jäsenmaissaan. Niiden kantama yltää Venäjälle, mutta Venäjän kärjet eivät yllä Yhdysvaltoihin. 

Tämä saisi Venäjän mahdollisessa ydinasesodassa melko huonoon asemaan. Mutta myöskin Yhdysvallat aika korkeaan asemaan. 

Nato on perustettu Yhdysvalloissa Washingtonissa joten alkuperältään sen on jenkkiläinen, vaikka perustajamaita olikin myös Euroopasta. Kylmän sodan aikaan Naton päävihollinen oli nimenomaan Neuvostoliitto. Tämä saa aika mielenkiintoisia ajatuksia päähän pyörimään. 

Helsingin Sanomat uutisoi kesäkuussa 2015 että ydinasemaat modernisoivat kärkiään ja ohjuksia. Jutussa kerrotaan, että "YHDYSVALTAIN presidentti Barack Obama aloitti presidenttikautensa puhumalla voimakkaasti ydinaseriisunnan puolesta."

Tämä on äärimmäisen ironista sillä "USA:n päätös uudistaa Eurooppaan sijoittamiensa B61-ydinpommien tekniikkaa tulee vaikeuttamaan USA:n, Naton ja Venäjän keskusteluja taktisista aseista, sanoo amerikkalaisen tiedejärjestön FAS:n tutkija Hans Kristensen."

Näin lukee Sadankomitean ja Rauhanliiton julkaisemassa verkkolehdessä. (*Click*). Erikoisen tästä jutusta tekee se että tämä on julkaistu 2011. Eli huomattavasti aikaisemmin ennen kuin Helsingin Sanomat uutisoivat Venäjän lisäävän ydinaseitaan. (Click*). Tämä siis vuonna 2015. 

Eli oikeasti USA aloitti ydinaseiden modernisoinnin ja Venäjä jatkoi. Suomen valtamedia jätti vain kertomatta. (*Click*) Kansanuutisten mukaan Obama ironisesti on uudistanut ydinaseitaan sadoilla miljardeilla, vaikka sai 2009 Nobelin rauhanpalkinnon ydinaseiden vähentämisestä. 


Tuossa Helsingin sanomien jutussa oli vielä:


"Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg syytti tiistaina Venäjää sapelinkalistelusta ydinaseilla, kertoo uutistoimisto Reuters"


"Stoltenberg kuvaili Venäjän aikeita "vaarallisiksi" ja "epäoikeudenmukaisiksi""


Tässä kohtaa hieman hihittelen itsekseni. Jos Yhdysvallat modernisoi ydinaseitaan Euroopassa, niin eikö ole ihan oikeus ja kohtuus että Venäjä tekee samoin?


Putinilta lainattua World Orderista: 


"Yhdysvaltain taktisia ydinaseita on ollut Saksassa koko toisen maailmansodan jälkeisen ajan, eli siitä lähtien, kun Yhdysvalloista tuli ydinasevaltio. He vain uusivat niitä nyt. Tässä ei ole mitään uutta. Se on tietenkin vaarallinen asia, koska Venäjän taktiset ydinaseet eivät ole strategisia noiden Yhdysvaltojen aseiden suhteen. Ne eivät yllä sinne asti, mutta Euroopassa olevat Yhdysvaltain taktiset ydinaseet yltävät Venäjälle. Siksi ne ovat meidän kannaltamme strategisia ja suurempi uhka meille kuin meidän taktiset ydinaseemme heille."


Julkkisreportteri Vladimir Solovjov kysyi samaisen dokumentin lopuksi Putinilta että tuleeko sota. 


Putinin vastaus:


"Tarkoitatteko maailmansotaa, toivottavasti ei. Nykyisissä kansainvälisissä olosuhteissa se olisi koko planeetan laajuinen katastrofi. Toivon, että maan päällä ei ole yhtään hullua ihmistä, joka päättäisi käyttää ydinasetta. Yhtenä johtavana ydinasemaana Venäjä kuitenkin kehittää ydinaseita pelotteena. Turvallisuuspolitiikkamme perustuu ydinaseisiin, me emme koskaan ole heiluttaneet emmekä aio koskaan heiluttaa ydinasepamppua. Sotilaspoliittisessa doktriinissamme sillä on kuitenkin asianmukainen asema ja merkitys."


Kun taas jo aiemmin linkittämäni Rauhanliiton sivuilla sanotaan:


"Nato pitää edelleen kiinni siitä, että se käyttää tarvittaessa ensimmäisenä ydinaseita ja myös sellaista vihollista vastaan, jolla niitä ei itsellään ole" 


Mielestäni olisi kyllä itse asiassa erittäin turvallista että Venäjä johtaisi ydinaseissa. Mikäli USA saa johdon, se tarkoittaisi sitä että Venäjä olisi suojatta. Mikään ei suojaisi Venäjää Yhdysvalloilta ja sen vasalleilta Euroopassa. Euroopassa olevat ydinaseet iskettäisiin Venäjälle, Venäjä pommittaisi Eurooppaa yltämättä Pohjois-Amerikkaan. Amerikka olisi lätäkön takana turvassa.


Joku lukee tätä huokaisten: Miksi USA rupeaisi sotimaan, mitä se hyötyisi?


Motiiveja sopii miettiä. Ensin keksin asian nimeltä raha.


"Yhdistyneessä Euroopassa on yli 300 miljoonaa asukasta ja vahva talous. Euro pitää vakaasti asemansa, ja siitä on tullut maailman varantovaluutta"

Putin World Orderissa

Mikäli Eurooppa olisi kolmannen maailmansodan näyttämönä, se tuhoutuisi taloudellisesti täysin. Toki muutenkin, mutta talous kuolisi vuosiksi. Lisäksi sodan jälkeen(olen varma että se saataisiin päätökseen ajoissa) häviäjä eli Venäjä maksaisi huikeat korvaukset USA:lle. Toki Euroopallekin mutta Euroopan varat menisivät valtioiden uudelleen korjaukseen. Euro kuitenkin menettäisi kurssinsa ja dollari olisi suurin ja ainut varantovaluutta. Näin Jenkit hallitsisivat koko maailman taloutta, rikastuen entisestään.

Tosin jossain olisivat suurvallat Kiina ja kenties Intiakin. Maailman toiseksi suurin talousmaa(Yhdysvaltojen jälkeen) Kiina on tähän asti pitänyt hyvin matalaa profiilia maailmanpolitiikassa. Se oli Venäjän liittolaisena estämässä Syyrian sisällissotaan puuttumista YK:ssa, mutta toisaalta se kilpailee öljy- ja kaasuvaroista Venäjän kanssa Keski-Aasiassa.(*CLICK*)

Kenties resurssit menisivät edelle ja Kiinakin pommittaisi ydinaseillaan Venäjää. Näin Venäjä olisi kahden tulen välissä. Mutta toisaalta, olisiko Kiinalla uskallusta? Se kuitenkin sijaitsee ydinaseiden kantomatkan päässä. Toisaalta Kiina ei ole Yhdysvaltojen kanssa kovin hyvissä väleissä. (*Click*)

Kuten saatatte huomata, rakastan spekuloida maailmanpolitiikkaa. Voi olla että olen väärässä, kenties Venäjä onkin suoraan Neuvostoliiton perillinen. Kenties se on Venäjä kaiken pahan alku ja juuri.

Mutta. Ei voi tietää. Nykyajan infosodankäynti on niin voimakasta. Suomen valtamedia jättää paljon kertomatta. Toisaalta sitä tekee jokaisen maan media. Media on suoraan yhteydessä voimassa olevaan politiikkaan, kuin myös historiaan. Suomessa eletään voimakasta russofobian aikakautta.

 Toisaalta se on ymmärrettävää ja inhimillistä. Meidät on kasvatettu niiden toimesta jotka taistelivat itärajalla( tai niiden jotka on kasvatettu sen tietyn sukupolven toimesta). Russofobia kulkee meidän jokaisen isänmaallisen suomalaisen veressä. Mutta vaikka se onkin niin kovin ymmärrettävää, tekeekö se meistä sokean totuudelle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti