lauantai 29. lokakuuta 2016

Syyria, aikamme käännöskohta

Maailmanpoliittisesti tällä hetkellä on oikeastaan vain kaksi puheenaihetta. Syyria ja Yhdysvaltain presidentin vaalit. Trumpista ja Clintoneista on tässäkin blogissa puhuttu melko paljon. Syyriaakin olen sivunnut pari kertaa mutta nyt kirjoitan aiheesta kunnolla.

Syyrian sisällissodan tapahtumat ovat kiisteltyjä. Mitä siellä oikeasti tapahtuu, ja kuka tekee mitä? Totuus on että länsimaiden medialla ei juurikaan ole enää uskottavuutta. Kuka vain näkee asian kun hieman tarkemmin katsoo. 


Joten jos emme voi luottaa omaan mediaamme, on aika etsiä puolueettomampia lähteitä. Tai omasta mediastamme artikkeleita, mielipiteitä ym. jotka eroavat tavallisesta linjasta. 

Syyrian sisällissodan taustoista täytyy kirjoittaa nyt jotain. 

Googlesta napattu kuva Syyrian tuhoutuneesta kaupungista joka on todennäköisesti Aleppo


Vuonna 1970 Syyrian valtaan nousi Hafez al-Assad, joka edusti alaviitti-vähemmistöä. Tämän seurauksena hallitus koostui pääosin alaviitti-vähemmistöstä. Luonnollisesti enemmistö eli sunnimuslimit eivät tykänneet asiasta. Tosiasiassa Assadin tulon jälkeen Syyrian talous ampaisi nousuun. Se nousi seuraavien 10 vuoden aikana 8% vuosivauhtia, ja BKT kasvoi vuodessa 3,2%. Assadin hallitus tarjosi yliopistoon asti ilmaisen koulutuksen. Terveyden hoito oli ilmaista, eli monelta osin Syyria oli hyvinvointivaltio. Sen suurimmat rahanlähteet on öljynvienti ja maatalous.

Sitten vuonna 2011 arabikevät koitti myös Syyriaan. Sunnien eri ryhmittymät ulkopuolisen avustuksen avulla rupesivat kapinoimaan raskailla aseilla. Assad vastasi väkivaltaan väkivallalla ja siitä alkoi kierre josta ei ole paluuta. Vuonna 2012 hallitus jäi kiinni kemiallisten aseiden käytöstä, mutta hallitus luovutti ne eteenpäin rauhanomaisesti kemiallisten aseiden kieltojärjestölle. Tämä tapahtui Venäjän pyynnöstä, sillä US oli uhkaillut Syyriaa ilmaiskuilla ja sitä Venäjä ei halunnut. Ei tosin ole varmaa oliko Syyrian hallitus sittenkään syyllinen, mutta kuitenkin Syyria lopulta suostui luovuttamaan sariinit ja muut pois. 

Länsimaat alkoivat lähettämään vuonna 2013 aseellista apua Syyrian kapinallisille. USA:n CIA koulutti ja aseisti kapinallistaistelijoita viimeistään vuodesta 2013 vuoteen 2015 asti. Vuonna 2015 Venäjä lähetti sotilaallista apua Syyriaan hallituksen pyynnöstä ja aloitti ilmaiskut ISIS-kohteisiin. Samaan aikaan USA jatkoi kuitenkin kapinallisten tukemista aseellisesti.

Ja nyt pääsemme aiheeseen ISIS. Koko ajan kun ulkopuoliset ovat olleet Syyriassa, he ovat myös taistelleet ISIS:iä vastaan. Niin US kuin Venäjäkin. Tosin Yhdysvaltojen tukemista kapinallisista osa, mahdollisesti jopa suurin osa kuuluvat nyt ISIS:iin. Syynä tähän on se että kapinallisjoukoista parhaita taistelijoita olivat jihadistit, jotka saivat käännytettyä porukkaa ISIS:iin mukaan. Eli vaikka US taisteleekin ISIS:iä vastaan, se myös samalla tukee sitä. Mikä on perin kaksimoralistista.

Venäjää ja hallitusta on kovasti moitittu siviiliuhreista. Tosiasiassa Venäjän siviiliosumia on vain muutamia satoja ja ne lähes kaikki johtuvat siitä että terroristit käyttävät ihmiskilpiä. Valtioiden tekemisissä ei katsota moraalia vaan etuja. Jos suurimman osan väestön etu on että terroristit ammutaan pois maailmankartalta, niin sitten tehdään niin. Huolimatta muutamasta siviiliuhrista. On ollut jopa tekaistuja kuvia näistä Venäjän siviiliuhreista.

Helmikuusta asti US:n johtamien kapinallisten aiheuttamien siviiliuhrien määrä on 16 000, mikä on paljon. Luku voi olla suurempikin kun lasketaan terroristien hyökkäykset mukaan.

Nyt pääsemme siihen pisteeseen, että Venäjä tukee laillista hallitusta tämän pyynnöstä. Mutta US on Syyriassakin laittomasti omasta halustaan, saamatta mitään muuta kuin siviiliuhreja aikaiseksi. Samalla se syyttää Venäjää siitä että nämä yrittävät losauttaa terroristit pois maailmankartalta. 

Mutta joka tapauksessa hirmutekoja on tehty kummallakin puolella ja ei ole yllättävää että siviilit ovat jääneet jalkoihin. Tänä päivänä kun pyritään mahdollisimman tuhoaviin aseisiin, siviileillä ei ole merkitystä. Juoskoot tai kuolkoot.

Paitsi jos puhutaan Venäjästä. En yritä maalata Venäjästä mitään pyhimystä, mutta on todellisuutta että Venäjä taistelee moraalin takia. Venäjä on 2000-luvulla pyrkinyt keskittymään omiin ongelmiin, mutta se on väkisin vedetty joka paikkaan. Esim. nyt Syyria. Venäjän ulkopolitiikka on ollut Ison-Britannian Chamberlainin tapaista myöntyvyys-politiikkaa. Putin on katsonut läpi sormien US:n sodanlietsonnat pidemmän aikaa. Mutta nyt. Linja on muuttumassa. 

Enää Putin ei aio katsoa vierestä kun US jatkaa matkaansa kaataen hallituksia ja tappaen tuhansia siviilejä. Valdai konferensissa tänä vuonna Putin sanoi, että Venäjän on tyhjennettävä Aleppon terroristipesä. Ja Venäjä saattaa jopa vastata Yhdysvaltojen tekosiin. 

Nyt pääsen asian ytimeen. Sillä Yhdysvaltain presidentin vaalit vaikuttavat myös tähän Syyrian sotaan. Ja Syyrian sota vaikuttaa kolmannen maailmansodan ajankohtaan. Nimittäin mikäli vaalit ovat vilpilliset taikka Hillarya äänestetään huolimatta tämän sotarikoksista, valehteluista ja muista kyseenalaisista jutuista niin 3. ms tulee yhtä varmasti kuin kuivuus Saharaan.

Sillä Hillaryn kannattama lentokieltoalue tulee johtamaan avoimeen sotaan US:n ja Venäjän välillä. Tai sitten Hillary johtaa hyökkäyksen Baltiasta ja Suomesta Venäjälle. Ei ole salaisuus että Venäjä on Hillaryn pahin painajainen, jossa ei tosin ole juurikaan mitään perää. Venäjä-kortilla on vain hyvä peittää omat virheet. 

Paljon jäi nyt käsittelemättä sillä aihe on käsittämättömän laaja, mutta ehkä tässä on tärkeimmät.

Elämme nyt erittäin jänniä aikoja. Suurin osa Suomen kansasta on sokeudestaan ja typeryydestään antautuneet siionisteille, mutta onko mahdollista että vain ydinpommi voisi valaista heidät? Onko mahdollista että tavallisten ihmisten typeryys antaa kaiken tämän tapahtua? Vaikka ei sillä, Sodan jälkeen elämä taas kukoistaisikin. Niille jotka siitä selviäisivät siis. 

Elämme nyt sitä murroskohtaa missä ihmiskunta koettelee itseään. Pystyykö se päihittämään yleisen typeryyden ja välttäämään miljardien ihmisten kärsimyksen ja tuhon. Vai onko tämä nyt se hetki kun ihmiskunnan olemassaolo päättyy? Kuolee ja haihtuu pois johtuen tasan tarkkaan omasta typeryydestään. Nouseeko vielä joku uhmaamaan eliittiä ja pelastamaan 8 miljardia ihmistä varmalta tuholta? Vai olemmeko loppujen lopuksi Vladimir Putinin varassa?..


Lähteet:


http://yle.fi/uutiset/3-9257328

https://fi.wikipedia.org/wiki/Syyrian_sis%C3%A4llissota

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kemialliset_aseet_Syyrian_sis%C3%A4llissodassa

http://www.globalis.fi/Konfliktit/Syyria

https://suulas.wordpress.com/2015/09/13/syyrian-sodan-syyt-seuraukset-ja-osatotuudet/

http://magneettimedia.com/totuus-syyriasta/

https://www.rt.com/news/364668-syria-us-backed-rebels/

https://www.theguardian.com/world/2016/oct/25/hillary-clinton-syria-no-fly-zones-russia-us-war

https://wikileaks.org/clinton-emails/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti