tiistai 18. lokakuuta 2016

Entinen ja nykyinen trolli, sekä Venäjä-trolli

No niin. Olen nyt seikkaillut tuolla sosiaalisessa mediassa ja olen kiinnittänyt huomioni siihen miten ajan muuttuessa muuttuvat termien merkitykset.

Aloitan sanasta "trolli"

Alkuperäinen merkitys:

"Trolli on internet-slangisana, jolla tarkoitetaan viestiä tai henkilöä, jonka ensisijainen tarkoitus on ärsyttää ihmisiä, aiheuttaa ristiriitoja, turhien viestien kirjoittamista ja saada vastaukseksi fleimejä tai ennalta-arvattavia viestejä taikka peittää kirjoittajan puutteet käsiteltävänä olevan asian tuntemuksessa"

(Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Trolli_(internet))

Kun taas nykyään trollaamisella tarkoitetaan informaatiovaikuttamista. Ilmeisesti trollin uusi merkitys sai alkunsa Ukrainan ja Krimin tilanteen kärjistymisen aikana

(Lähde: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001928038.html

Ja https://fi.wikipedia.org/wiki/Trolli_(infosota))

Toki on olemassa uusi termi "Venäjä-trolli", joka on myös selitetty tuolla aiemmalla linkillä. Venäjän trolli tarkoittaa

 "palkkatyöläistä, jolle maksetaan presidentti Vladimir Putinia mielistelevästä anonyymistä, usein aggressiivisesta somekommentoinnista"
Terveisin YLE:n Jessika Aro

Lähde: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/05/29/venajan-propagandasodan-etulinjassa-marssii-trolliarmeija

Voin sanoa että tämä "trolliarmeija" on joukko ihmisiä jotka suhtautuvat kriittisesti eliitiin ja täten myös mediaan. Ja Venäjä liittyy tähän sillä, että se vain sattuu nyt olemaan se 2000-luvun osapuoli joka yrittää välttää sotaa.

Että näin. Tervetuloa vuoteen 2016, kun eriävästä mielipiteestä saa palkkaa ;)

Terveisin Putinin trolli, ja ylpeä siitä <3 ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti