keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Kuinka Suomi menetti itsenäisyytensä pala palalta

Täytyy heti alkajaisiksi sanoa että en todellakaan nauti tämän kyseisen tekstin kirjoittamisesta. Mutta tarkoitukseni on puhtaasti saada suomalaiset ajattelemaan omilla aivoillaan ja heräämään siitä Matrixista jossa liian moni elää..

Tosiasia on, että itsenäistä Suomea ei enää ole. Ei siinä merkityksessä jolla itsenäisen valtion olemme tunteneet.

Itsenäisellä valtiolla tarkoitetaan maa-aluetta jolla on suvereniteetti, eli itsemääräämisoikeus.
"Suvereniteetti tarkoittaa täydellisen, ehdottoman ja riippumattoman vallan omaamista jollain maantieteellisellä alueella "
(Lähde: Wikipedia)

Tyhmempikin näkee että Suomella ei todellakaan ole riippumaton valta tällä maa-alueella Venäjän ja Ruotsin välissä. Esimerkiksi puolustus. Jokaisella maalla tulisi olla puolustus josta se ITSE vastaa, oli kyseessä palkka-armeija taikka oma armeija. Mutta Suomi ei määrää maaperällämme ja ilmatilassamme liikkuvista joukoista.

Ensimmäinen fakta sisältää sen tosiasian että ainakin nyt vuonna 2016 Suomen ilmatilassa hyrrää suomalaisten lisäksi ainakin ranskalaisia, ruotsalaisia ja saksalaisia. Nämä koneet lähtevät Baltian maista (jotka ovat menettäneet suvereniteettinsa vielä vahvemmin kuin Suomi)

Tämä vahvistaa omaa epäilystäni. Linkki on YLE:n uutiseen, joka kertoo Naton ensimmäisestä maihinnousuharjoituksesta Suomessa. Minkä takia näitä kansainvälisiä sotaharjoituksia käydään meillä koti-Suomessa? Kansainvälisyys on ihan hieno asia siinä mielessä että saadaan tietoa jaettua, mutta miksi Suomi on mukana vain Ruotsissa ja Suomessa, kun Yhdysvallat on mukana jokaisessa yhteistyömaassa?
"Suomen saariston matalat rannat poikkeavat muiden Itämeren maiden rannikko-olosuhteista. Siksi kansainväliset joukot harjoittelevat maihinnousua myös Suomessa."
(Lähde: Edellinen linkki, jossa YLE:n uutinen)

Kuulostaa omaan korvaan siltä että Naton joukot vain tunkevat Suomeen harjoittelemaan. Nimenomaan Suomen olosuhteisiin?

Toinen mielenkiintoinen seikka on tämä ilmasotaharjoitus Baltiassa tämän vuoden huhtikuun lopulla.
"Itämeren alueen turvallisuuden ja valvonnan kehittämiseen tähtäävä harjoitus järjestetään Viron, Latvian ja Liettuan alueiden lisäksi kansainvälisessä ilmatilassa."
" Suomi osallistuu harjoitukseen kahdella Hornet-hävittäjällä. Harjoitukseen osallistuu lisäksi joukkoja Italiasta, Puolasta, Espanjasta, Belgiasta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Saksasta, Norjasta sekä Yhdysvalloista."

Tämä on mielenkiintoista. Minua ihmetyttää tässä että, miksi 9 maan välissä olevan meren turvallisuuteen tarvitaan 11 maata, joista 7 ei ole ko.meren rannalla? Siis tämä on ihan vakava asia. Lisäksi miten Itämeren turvallisuutta lisää jos sekä Nato että Venäjä lisää ilmavalvontaa siellä? Ottaen vielä huomioon, että Nato on Itämerestä katsottuna toisella puolella maapalloa. 

Kuka on oikeuttanut Yhdysvaltojen tulon Itämerelle?
No, vastaus on Baltian maat, Viro eturintamalla. Koska Venäjä on naapurissa ja se on niin kauhean pelottava.

Tässä vaiheessa on sanottava että Viro elää vieläkin Neuvostoliiton hajoamisen aikaa, jolloin saattoi olla pelko Venäjän uudelleen laajentumisesta. Viro ei vieläkään ole sopeutunut ajatukseen että on itsenäinen valtio. Tai olisi voinut olla, jos Yhdysvallat eivät olisi vallanneet sitä, Viron omasta pyynnöstä. Koska itsenäinen valtio ei halua ulkopuolisia sotilaallisia joukkoja maa-alueelleen. 

Mutta pahinta tässä onkin se että puolueettomaksi itseään väittävä Suomi on ottanut Naton avosylin vastaan. Tai ainakin Suomen hallitus. Tai kuka se ikinä onkaan joka näistä asioista päättää. Vaikka tosiasia moni suomalainen vastustaa Nato-jäsenyyttä joko peläten sen provosoivan Venäjää(kuten tekeekin) taikka ihan siitä syystä että Suomella tulee olla puolueeton ja oma puolustus.

Ymmärrän sen että Suomi tekee yhteistyötä naapureiden ja vielä Euroopankin kanssa(onhan Suomi nyt osa Euroopan liittovaltiota), mutta en yhtään ymmärrä mitä USA tekee täällä. Puolustusyhteistyössä ei mielestäni tulisi ikinä minkään maan kohdalla päästää ulkopuolisia joukkoja maahan. On hyvä asia että, puhutaan ja aseteknologian kohdalla tehdään yhteistyötä. Mutta se että nykyajalla esimerkiksi ilmavoimat pystyvät kyllä harjoittelemaan ihan sama missä maassa. Ilma on ilmaa jokaikisessä paikassa. Esimerkiksi kansainvälisillä merialueilla voisi ihan hyvin pitää ilmasotaharjoituksia.

Ja teoreettisella tasolla on tärkeääkin jakaa tietoa ja näin, kyllä ymmärrätte mitä tarkoitan. Mutta oikea puolustus pitäisi hoitaa itse.

Puhumattakaan nyt siitä että Venäjää ahdistaa kun yhä useampi ydinkärki kääntyy sinne päin. Lisättynä vielä kuinka länsimedia on asettanut russofobialle uusia ulottuvuuksia syyllistämällä itänaapuriamme teoista joita eliitti jenkeissä on itse tehnyt tai saanut aikaan omilla teoillaan. Putin selitti kuinka Nato saapui Venäjän rajalle ja MIKSI se on uhka Venäjälle.

Venäjän uhkaa hillitään uhkailemalla Venäjää, mikä on sama asia kuin se että näytetään koulukiusaajalle keskisormea ettei tämä enää kiusaisi. Sillä erotuksella että Venäjä ei ole ollut "koulukiusaaja" enää 2000-luvulla.

Joten yhdistettynä epävakaa tilanne siihen että Suomi laittaa käden lippaan Naton edessä, tuloksena ei ole muuta kuin selkäsauna. Suomi kaivaa verta nenästään uhittelelemalla Venäjälle, joka ei ole aloittanut kuitenkaan mitään pahaa enää pitkään aikaan.

"Euroopan ongelma on siinä että, sillä ei ole itsenäistä ulkopolitiikkaa."
(Putin World Orderissa)

 Ja tällä päästään toiseen osoitukseen siitä että Suomi ei ole enää täysin itsenäinen valtio.

EU:n vaikutus itsenäisyyteen, EU:ssa sovelletaan liittovaltion mallia. Joten teoriassa Suomella ei ole suvereniteettia. Vaan suvereniteetti on EU:lla.

"EU-Suomi ei täytä itsenäisen valtion kriteerejä. EU:lla on oma perustuslaki, joka on Suomen perustuslain yläpuolella ja omat lakimme ovat alisteisia EU:n lainsäädännölle ja direktiiveille. Suomella ei ole enää omaa kansallista valuuttaa vaan käytämme euroa.  Suomi on sidottu EU:n yhteen ulkopolitiikkaan ja näin myös kykymme muodostaa itsenäisesti suhteita muihin valtioihin on menetetty"

(Lähde)

Kuitenkaan yksittäiselle Suomen kansalaiselle ei ole juurikaan käytännön merkitystä vaikka Suomi olisikin vielä itsenäinen. Sen takia liittovaltioasemasta ei valiteta.

Mutta Suomen kokoiselle valtiolle oma ulkopolitiikka olisi elintärkeä jotta voisi pysyä puolueettomana, eikä tarvitsisi sekaantua muiden konflikteihin. Lisäksi Suomen historia Neuvostoliiton entisenä osana ja geopoliittinen asema ydinasevaltion vieressä, tekisi itsessään puolueettomana pysymisen vaikeana.

Älkääkä ymmärtäkö väärin. EU:sta eroaminen ei olisi Suomelle yhtään sen hyödyllisempi kuin siihen liittyminenkään. EU:sta on yksittäiselle kansalaiselle ollut myös hyötyä (esim. vapaa matkustaminen melkein kaikissa EU-maissa).

Tosiasia on että Suomen itsenäisyys murenee kuin kuivunut leipä paineen alla. Suomen kansa tulee kärsimään rangaistuksensa huonoista valinnoista ja sokeudesta.

Liikkeellä on nyt paljon isompia asioita kuin mitä voisi kuvitella. Lähiaikoina tilanne tulee muuttumaan, toivottavasti vakaampaan, todennäköisesti entistäkin epävakaampaan.

Loppukevennykseksi vielä kansallislaulumme.. On hienoa laulaa mukana ;)

https://www.youtube.com/watch?v=Jo_-KoBiBG0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti